Evangelisten Gunborg

Längst ned på denna sida finner du länkar till YouTube där det finns program med evangelisten Gunborg Carlsson, som är faster till församlingens tidigare föreståndare och pastor, Carl-Johan R. Freed.

Programmen är ca 20 minuter och innehåller teman som Gunborg reflekterar över, samt sånger som församlingens musiker Miguel Robaina tonsatt till hennes texter.

Noter finns att köpa och ladda hem på Wessmans musikförlag

GUNBORG CARLSSON f. RAPP (f.1927)

Evangelist och predikant sedan 80-talet. Blev frälst 1947 och sändes snabbt till Ida Andersson i Västergötland för att praktisera sin evangelistgåva. Startade under 50/60-talen flera söndagsskolor i olika delar av landet. Började skriva psalmer och sångtexter 1958 och har sedan skrivit flera hundra. Psalmintresset fanns redan som liten och förmågan att memorera var exceptionell. Studerade vidare under 70-talet på olika utbildningar med kristen inriktning vid Kaggeholm, Mariannelund och Rimfosa folkhögskolor. Sedan 90-talet även sånggruppsledare på olika ålderdomshem i kombination med evangelist och predikantuppgifterna. Har även medverkat i radio.

Läs hela Gunborgs andliga resa och vittnesbörd här. (pdf.10 mB)

Program 1 - Guds kärlek (Sång av Martina Strand Nyhlin)

Program 2 - Evighetsbarn (Sång av Sandra Dolfén)

Program 3 - Bibeln - Den heliga skrift (Sång av Martina Strand Nyhlin)