Tomtetass

Santa Paws, USA 2010, Regi: Robert Vince (Disney)

Julen – undrens tid är inte förbi

Och så julfilm för de yngre firarna. Som så ofta i juletid, lite larviga men alltid välmenande. I alla fall mina barn gillar "Tomtetass - jakten på julen", inklusive en uppföljare om julens hjältar, som släppts. Några hundvalpar ska rädda julen i hela världen, innan det är för sent. Skaparna av Disneys Buddies-filmer fortsätter här i magisk jultradition med teman som hopp och glädje.

Om man är tillräckligt barnslig - eller barns-likt - lagd kan man njuta av ett magiskt, vintrigt skimmer. Så det väl bara att bänka sig hela familjen i juldagarna, mysa, drömma sig bort men också prata om allmänmänskliga OCH kristna lärdomar i juletid. Som de flesta julfilmer för barn, tas frågan om tron på tomten upp. Tja – varför inte? Tomten kan vara en symbolisk bild av någon som räddar och griper in. Oavsett om det är en hund, en av alla animerade Disney-figurer eller Kristus själv.