Hem

Vänner på nätet


SAU

Stockholms Frikyrkoråd

Sjukhuskyrkan

Alliansmissionen

Bilda

Crossnet

Skarpnäcks stadsförvaltning

Söksida

Sök


Bäst i Sverige

Sverige 2002, Regi: Ulf Malmros (Sandrew Metronome)

Bäst när det gäller?!

En av alla underbara barn- & ungdomsfilmer som kom på 2000-talet. Tar både barn och vuxna på allvar. Vågar vara både rolig, fantasirik och lekfull på barnens nivå och samtidigt lyfta väsentliga frågor om integration, kärlek, vuxenblivande, mobbning och allt möjligt.

Vi får följa Marcello, en grabb med italienskt påbrå, och hans familj i Göteborgstrakten. Han går som alla andra i skolan men drömmer också om en fotbollskarriär. Men allt går inte enligt planerna. Och till råga på allt dyker en tjej, Fatima, upp som är född i Sverige men med en familj från en annan kultur. Gissa om det uppstår kulturkrockar?!

Malmros är alltid pålitlig att skildra unga människors liv träffsäkert. Många fina barnskådisar samt vuxenaktörer som Micke Nyqvist. Njutbart för ung som gammal, dessutom med insikt och eftertanke. Dessutom, som kristen, tycker jag Marcellos enskilda "möten" och samtal med Jesus som ger honom mandat att själv fixa till sitt liv (om än med stöd från ovan!) är härligt vanvördiga men ändå med en cool, respektfull ton. Se där, tro och kyrka kan fungera mitt i en mångkulturell vardag!

Högst sevärt för alla åldrar, hemma, i skolan och på kollo!

Carl-Johan R Freed

Tillbaka

Skarpnäckskyrkan | Tel: 08-724 20 40 | Gatuadress: Skarpnäcks Allé 31
E-post: kontakt@skarpnackskyrkan.se