Hem

Vänner på nätet


Skarpnäcks stadsförvaltning

Allianskyrkan i Älta

Dagen

Diakonia

SAU

Stockholms Frikyrkoråd

Sjukhuskyrkan

Söksida

Sök


Win Win

USA 2011, Regi: Thomas McCarthy (SF Fox)

Vem vinner i slutändan?

I denna independent-film möts några favoriter: Paul Giamatti (alltid lika cool) och regissör McCarthy som tidigare gjort härligt udda "The Station agent" och "The Visitor" (som jag skrivit om bland mina tips). "Win Win" är ett lågmält "slice of life"-drama - livet "Americana"-stil.

Vi möter små kämpar i en tuff vardag som försöker få tillvaron att gå ihop. Mike är en jurist på fallrepet men får en ung kille på halsen som sedermera visar sig vara en brottartalang. En chans att utvecklas och komma ifrån kriminalitet och utanförskap. Men situationen försvåras av att Mike blivit förmyndare för pojkens morfar i utbyte mot välbehövlig ersättning.

Frågan ställs på sin spets: Vad är ädla, oegennyttiga motiv och vad är profitsyfte? Vem är offer och vem är förövare? Vem sätter igång händelsekedjor som påverkar en mångfald av människor och vilka blir själva drabbade? Många existentiella frågor blir det. Men i "Win Win" vinner alla något till slut bortom pengar och kortsiktiga vinster - även om man får ge upp en del av det man har kärt. En riktigt s k sleeper - en oväntad men väförtjänt hit!

Carl-Johan R Freed

Tillbaka

Skarpnäckskyrkan | Tel: 08-724 20 40 | Gatuadress: Skarpnäcks Allé 31
E-post: kontakt@skarpnackskyrkan.se