Hem

Vänner på nätet


Crossnet

Skarpnäcks stadsförvaltning

Allianskyrkan i Älta

Dagen

Diakonia

SAU

Stockholms Frikyrkoråd

Söksida

Sök


The Blind Side

USA 2009, Regi: John Lee Hancock (Warner)

Ett kristet präglat drama

Som alltid när det gäller hjältehistorier bygger denna film på verkliga händelser. Michael är en hemlös afro-amerikansk yngling från ett trasigt hem, som tas in av en välbärgad, vit familj. Med mamman i spetsen hjälper de honom att uppnå sin fulla potential såväl i skolan som på idrottsplanen.

Hade jag inte vetat bättre hade jag trott att "The Blind Side" vore gjord med kristna producentpengar och med ett särskilt budskap för ögonen. Men så verkar inte vara fallet även om temat och många vinklar på historien är kristet präglade. På flera sätt tycker jag faktiskt att detta är snäppet bättre än flera kristna filmer. Tyvärr profilerar de sig alltför uppenbart som just "kristna" och känns inte fullt ut realistiska utanför den troende kretsen. Här dricker man lite vin till maten och ett och annat kraftuttryck släpps igenom. Inte för att sånt på något sätt är eftertraktansvärt men för realismens skull kan man inte helt putsa bort markörer som syftar till att visa på ett ordinärt vardagsliv för en stor del av befolkningen.

Och nämnas bör att Sandra Bullock - min hustrus favoritaktris - är förtjusande som modern och vann en Oscar för insatsen i detta sevärda "slice of life"-drama!

Carl-Johan R Freed

Tillbaka

Skarpnäckskyrkan | Tel: 08-724 20 40 | Gatuadress: Skarpnäcks Allé 31
E-post: kontakt@skarpnackskyrkan.se