Rio

USA 2011, Regi: Carlos Sandanha (SF)

Färgsprakande & fartfyllt

Från skaparna av "Ice Age"-filmerna kom 2011 denna lilla färgglada pärla om lilla fågel Blå som förrirrar sig från USA ner till varma Sydamerika. Eller rättare sagt - kommer hem.

Så tjusigt och varmt, värmer rejält i i vinterkylan. Kanske inte så mycket av budskap (förutom betydelsen av ett hem, en familj och att att höra hemma i en gemenskap oavsett var man har sina rötter - och det är väl gott nog!). Men en ovanligt fartig barn- eller familjefilm är det likafullt. Ett färgfullt vitaminpiller att bli glad av, antingen dubbad eller med originalröster! Extra skoj för frikyrkofolk (de är många i allt från gamla ÖM till pingst) som har kopplingar till missionen och Brasilien! Här får de se sitt gamla missionsland i ny, animerad skrud...

P.S. I skrivande stund sitter min 4,5-årige son och spelar Angry Birds på min HTC-telefon - just som en Rio-app!