Hem

Vänner på nätet


Alliansmissionen

Bilda

Crossnet

Skarpnäcks stadsförvaltning

Allianskyrkan i Älta

Dagen

Diakonia

Söksida

Sök


Last Chance Harvey

USA 2008, Regi: Joel Hopkins (Noble)

Fängslande - utan unga Hollywood-stjärnor

Förutsägbar men ack så skön romantisk komedi - utan sex! Tack och lov. Två älskvärda skådespelare, Dustin Hoffman och Emma Thompson, ror det iland. Vi får följa New York-mannen som åker tilll London för att vara med på dotterns bröllop. Han har levt ett karriärsliv, ganska inskränkt och själviskt. Han är knappast någon ond person men inte särdeles engagerad i sina närmaste. Denna insikt träffar honom på vigseln. Och som om inte detta vore nog, så träffas han också av den stora kärleken en bra bit in i livet.

Ett inte alltför djupt drama om tyvärr nödvändiga skilsmässor, men också om att få en ny chans i livet. Utan aktörerna kunde det ha gått väldigt fel med en massa plattityder. Men någonstans känns filmen fängslande långt borta från evigt unga och vackra Hollywoodstjärnor.

Dock finns ett trovärdighetsproblem som gör att man inte köper hela situationen: åldersskillnaden mellan de nyförälskade. Och jag vet inte om jag heller kan smälta den klassiska poängen att ansvarslöst ge sig hän för kärleken och släppa allt. Eller så är det just det man måste göra? Har man inte utsatt sig för denna drabbande kraft tidigare, så kanske det inte är för sent vid 70?! Tja...

Carl-Johan R Freed

Tillbaka

Skarpnäckskyrkan | Tel: 08-724 20 40 | Gatuadress: Skarpnäcks Allé 31
E-post: kontakt@skarpnackskyrkan.se