Jag Har Älskat Dig Så Länge

Il y a longtemps que je t'aime, Fra 2008, Regi: Philippe Claudel (Atlantic Film)

Förträffligt drama som griper tag

"Den bästa franska filmen sedan Amelie från Montmartre" har någon recensent sagt. Nåja, det är väl att ta i. Men det är en stark film om syskonkärlek, brustenhet och försoning i livet. Juliette kommer ut från fängelset efter femton år och får en oväntad fristad hos sin lillasyster Léa. Livet utanför murarna är en svår utmaning men den iskalla fasad hon byggt upp under alla år börjar långsamt rämna.

En aktrisfavorit - Kristin Scott Thomas - gör återigen ett av sina livs roller och filmen har självklart nominerats till ett flertal priser. Borde visas inom kriminalvården. Ja, på alla platser där man arbetar med någon form av rehabilitering och anpassning (må de var kriminella eller ej).