Toy Story 1-3

USA 1995-2010, Regi. John Lasseter / Lee Unkrich (Disney / Pixar)

I leksakernas värld

Vad händer om våra leksaker får liv? Visst har vi alla tänkt den tanken om vår docka eller favoritnalle någon gång! Eller om figurerna i en serietidning och karaktärerna i en barnbok helt plötsligt hoppar ut och blir levande...

"Toy Story"-filmerna bygger på denna fantasi och varvar temat i tre olika filmer. Jag behöver därför inte orda så mycket mer om innehållet. Självklart finns det galna upptåg bland leksakerna och den givna kampen mellan goda och onda!

Ja, de flesta har väl sett eller känner till dessa synnerligen framgångsrika animerade filmer vid det här laget (2011). Numera finns de samlade i en box med bonus-material (naturligtvis!). Och de tål verkligen att ses flera gånger, både för stora och små. Fantastiska animationer, livfulla karaktärer, bra dubbning, smarta berättelser och Randy Newman's filmmusik. Vem sa att barnfilmer måste vara tråkiga för oss vuxna?