Hem

Vänner på nätet


Bilda

Crossnet

Skarpnäcks stadsförvaltning

Allianskyrkan i Älta

Dagen

Diakonia

SAU

Söksida

Sök


The Reef

Australien 2010, Regi: Andrew Trauki (CVV)

När verkligheten överträffar dikten

Den ultimata skräcken måste väl vara att hamna ute på öppet hav utan kontakt med omvärlden? Att ständigt kastas mellan hopp och förtvivlan i en osäker väntan på en eventuell räddning. "The Reef" utgår från denna premiss: "Kan man överleva drivandes vind för våg?".

Filmen bygger på händelser som utspelats i verkliga livet. Några vänner beger sig ut på Stora Barriärrevet utanför Australien för att ha en mysig helg på en båt. Påpekas bör att detta var före mobiltelefonernas tid...

Det var länge sedan en rysare ingav mig ren och skär ångest. Det händer att jag snabbspolar i tråkiga filmer. Så ock denna gång. Men enbart för att spänningen då och då blev för intensiv; jag klarade inte mer. Ska inte avslöja detaljer utan nöjer mig med att säga att det knappast förekommer något blod eller yttre våld. Men väl en ihållande, tryckande psykologisk spänning (Men att ingen huvudperson ens ropade till Gud förvånar mig...).

Nåväl, detta är något för alla er som gillar hajfilmer och överlevnadshistorier. Eller - är det verkligen det? "The Reef" är inget för de med känsliga nerver. Men för en gammal "Hajen"-fantast som jag är den bara att applådera (om än med svettiga händer...).

Carl-Johan R Freed

 

Tillbaka

Skarpnäckskyrkan | Tel: 08-724 20 40 | Gatuadress: Skarpnäcks Allé 31
E-post: kontakt@skarpnackskyrkan.se