Berättelsen om Jesus - ett familjeäventyr

The Story of Jesus for Children, USA 2005, Regi: John Schmidt (Agape Sverige)

Ett givet julklappstips

En självklar present till barn, barnbarn, grannar och skolkompisar: den gamla klassika Jesus-filmen i ny version anpassad för barn! Ihopklippta bilder från 70-talet med nyinspelade scener med barn i ett stall - funkar det? Ja! Märkligt nog bättre än originalet som jag tyvärr tycker är en rätt träig version.

Här är det rappt berättat på ca en timme och att det är familjevänligt gör att alla hänger med. Vi testade i vår familje-husgrupp och ett mirakel skedde: ett gäng barn mellan 3-6 satt nästan tysta hela tiden. Lättbegripligt och utan de mest otäcka inslagen. Ändå inte övertydligt och barnsligt. Dubbningen funkar ok.

Finns knappast i vanliga DVD-affären men hör istället med Agape Sverige. Varför inte undersöka möjligheten att få ett bra paketpris till din kyrkans satsningar i julmånaden?! Eller förbered en utåtriktad påskkampanj? Eller inför skolavslutningar och kyrkans sista familjegudstjänst innan sommartiden?