Berättelsen om Narnia - Häxan & Lejonet (Narnia - The Lion, the Witch and the Wardrobe)

USA/Storbr 1979, Regi: Bill Melendez (Episcopal Media)

Ständigt detta Narnia!

Det är roligt med olika varianter och här är den tecknade filmen från 70-talet som också finns på DVD numera. Filmen är enkelt, ja nästan stolpigt, tecknad och tekniskt sätt går det inte att jämföra med den senaste Disney-versionen. Men många föredrar den här barntillåtna filmen som är producerad av ett kristet bolag.

Regissören har - tro det eller ej - också "Snobben" på sitt samvete men lyckas ganska fint med omställningen till C S Lewis klassiker. Det är alls inte märkvärdigt men fyller sin givna funktion för framför allt barn. Inte för de allra minsta dock; min egen 6-åriga dotter tyckte drottningen var skrämmande då hon påminner om den ondskefulla drottningen i Snövit. Gott i alla fall att det inte går att missta sig på de tydliga kristna liknelserna i denna Emmy-belönade serieversion!