Hem

Vänner på nätet


Allianskyrkan i Älta

Dagen

Diakonia

SAU

Stockholms Frikyrkoråd

Sjukhuskyrkan

Alliansmissionen

Söksida

Sök


En obekväm sanning

An Inconvenient Truth, USA 2006, Regi: Davis Guggenheim (UIP)

Hör, du som har öron att höra med!

I 2006 års Oscarvinnare för bästa dokumentär föreläser den före detta vicepresidenten Al Gore i halvannan timma om den globala uppvärmningens effekter och den katastrof vi står inför om vi inte snarast gör något drastiskt. Hur kul är detta på en skala?

Men faktiskt - märkligt nog är det en både underhållande (!) och viktig dokumentärfilm. Naturligtvis är den kontroversiell i USA, dels p g a kopplingen till avskydde/älskade Gore och dels därför att somliga på högerkanten inte delar budskapet och avfärdar det som nys.

Men varje seriös bedömare kan hålla med om huvuddragen i denna föreläsning och jag menar att den är ett måste för kristna oavsett man kallar sig "vänster", "höger" eller "mitt emellan". Under alla omständigheter gör filmen upp med alla föreställningar om den synnerligen dåliga "vem-bryr-sig-när-jorden-ändå-snart-går-under-vid-Jesu-återkomst"-teologin! Öppna dina ögon för den obekväma sanningen (som alltid befriar!), diskutera i kyrkan och börja källsortera, byt ut glödlampor, se över kafferutinerna och gör det ni kan!

Carl-Johan R Freed

Tillbaka

Skarpnäckskyrkan | Tel: 08-724 20 40 | Gatuadress: Skarpnäcks Allé 31
E-post: kontakt@skarpnackskyrkan.se