Happy Feet

Austr/USA 2006, Regi: George Miller (Warner)

Pingviner som läromästare i visdom

Denna barnfilm fick Oscar för bästa animerade film 2006 och ja, den är otroligt gjord - och vacker till på köpet! Vi får följa pingvinen Mummel och hans vänner på resa bland isflaken. Har har nämligen stötts ut av de andra pingvinerna eftersom han inte kan sjunga, "bara" steppa - ett mycket o-pingvinskt beteende!

"Happy Feet" är en fabel för hela familjen och bra som film betraktad, även i jämförelse med en icke-animerad film eller filmer som inte har unga som målgrupp. Den är fylld av humor och allvar i sitt budskap om att vara trygg i sin identitet och att vänner accepterar varandra just som de är! Vi kan inte nog påminna oss om denna sanning och det är ytterst charmigt att låta söta pingviner påtala detta!