De tre vise männen

Los Reyes Magos, Frankrike/Spanien 2003, Regi: Antonio Navarro (Sandrew)

Jakten på den nyfödde kungen

En välgjord animerad historia om stjärntydarnas sökande efter Kungars Kung. Kanske lite väl mycket magi men ändå ett lovvärt försök att göra tecknad film på bibelberättelserna. Intressant att den är spanskproducerad, även om den ibland ändå hemfaller åt det "hollywoodska". Tycker nog ändå att "De tre vise männen" ändå får sägas stå i det senaste årtiondets tradition av välgjorda animerade/tecknade bibelfilmer för barn. Kanske kan dessa filmer fungera som ett komplement till söndagsskolan? Eller som kunskapskälla för de som inte har någon kyrklig anknytning eller aldrig upplevt en gedigen kristendomsundervisning? Så varför inte balansera upp Disney-traditionen i julhelgen med "De tre vise männen"?!