Love Actually

USA/Storbr/Fr 2003, Regi: Richard Curtis (Universal)

I Notting Hills fotspår

Här har vi en romantisk komedi i juletid som är så där typiskt brittisk i bästa Notting Hill-stil (även om "Love Actually" inte riktigt når upp till den filmens höjder). Richard Curtis står bakom båda filmerna och Bill Hybels intervjuade förtjänstfullt honom under senaste Willow Creek-konferensen. Det är inte utan att man blir imponerad av Curtis insatser för att göra en bättre värld med kändisars, humorns och filmmediets hjälp. Utan att vara uttalat kristen verkar han tro på det godas slutliga seger och människans förmåga att göra gott eftersom Gud har skapat henne. Måhända naivt och förenklat - men det verkar ge resultat. Hur som helst; "Love Actually" är i alla fall en varm och rolig film kryddad med syrlig engelsk humor!