Nim och den hemliga ön

Nim's Island, USA/Austr 2008, Regi: Mark Levin & Jennifer Flackett (Sandrew)

En ung hjältinna i exotisk miljö

Bygger på Wendy Orrs bok om lilla Nim och hennes pappa på deras makalösa ö. Här serveras vi ett tropiskt äventyr i exotiska miljöer som kanske inte kan beskrivas som helt realistiskt - dessutom behäftad med en del logiska luckor som så ofta i den här typen av filmer. Men "Nim" är också en snyggt gjord familjefilm och matinéunderhållning i ordets bästa bemärkelse. Boken och filmatiseringen handlar på klassiskt manér om hjältemod men ur en lite annorlunda vinkel; just där hjältar inte brukar finnas dyker hjälten upp och visa sig då vara en självständig ung tjej! Nämnas bör också att den är producerad av Walden Media som bl a gjort Narnia och andra kristet relaterade filmer vilket delvis märks i tematik och ton.