Hem

Vänner på nätet


Stockholms Frikyrkoråd

Sjukhuskyrkan

Alliansmissionen

Bilda

Crossnet

Skarpnäcks stadsförvaltning

Allianskyrkan i Älta

Söksida

Sök


Notting Hill

Storbritannien 1999, Regi: Roger Michell (Nordisk film)

Brittisk skrattfest

I raden av genuint roliga brittiska komedier med både hjärta och hjärna sällar sig "Notting Hill" som har viss potential att bli en framtida miniklassiker. Julia Roberts och Hugh Grant gör det dom alltid gör: ler och ser vacker ut respektive fumlar runt på det där typiskt halvklumpiga men charmiga "brittiska" sättet. Men dom gör det bra! Roberts är en firad amerikansk stjärna som Grants engelske bokhandlare av en tillfällighet råkar på. Gissa hur det går?

"Notting Hill" är en klassisk förväxlingskomedi med romantiska inslag. Men här finns också tankar om kändisskapets baksidor, vardagstristessen hos den vanlige medborgaren och dennes längtan efter något mer. Men vi återfinner också många verkligt roliga scener; Grants rumskompis (som fick sitt "break" med just denna film) stjäler varje scen han är med i - speciellt när han försöker utnyttja kändisskapet, liksom Grants syster som inte kan fatta att hon får möta Den Stora Filmstjärnan.

"Notting Hill" är väl sedd av de flesta vid det här laget men är fortfarande en störtskön, vuxen och modern komedi spetsad med romantik som faktiskt tål att ses om!

Carl-Johan & Ingela Freed

Tillbaka

Skarpnäckskyrkan | Tel: 08-724 20 40 | Gatuadress: Skarpnäcks Allé 31
E-post: kontakt@skarpnackskyrkan.se