Somalia

Evangelisation bland Somalier

Shania och Shino bodde i Sverige under 12 år utan att få höra talas om Jesus eller kristen tro. De var praktiserande muslimer, läste koranen och följde dess bud. En händelse på nyheterna fick Shania att ifrågasätta sin islamska tro och det var istället i drömmar som Shania fick möta och uppleva Jesus. Hon förstod det när hon googlade på bibelverser som hon hört i drömmarna. Hon valde att lämna islam och bli en kristen.

Släkt och vänner uppmanade maken att ta barnen och lämna henne om hon fortsatte att läsa Bibeln och be till Gud. Inom den islamska gren familjen levde upphörde äktenskapet, då Shania blev kristen. Han hade till och med rätt att döda henne.

Trots alla påtryckningar utifrån stannade Shino kvar. Han började själv läsa Bibeln för att hitta bevis på att kristen tro är falsk. Men efter en tid hade bibelläsningen gett motsatt effekt. Han uttrycker att han fann kärlek och förlåtelse i den. Tillsammans med Shania bad de om Shinos frälsning och de upplevde en frid de aldrig upplevt tidigare.

Enligt viss islamsk trosinriktning finns det ett ”fatwa” över dem. ”Fatwa” betyder att den muslim som dödar en muslim som blivit kristen får en fribiljett till himlen. Trots detta hot vill de fortsätta sprida Guds ord då evangeliet är större och viktigare.

Sedan år 2019 stödjer Skarpnäckskyrkan, Shania och Shino Gabo i sitt arbete med att sprida evangeliet bland världens somalier. De utgår från Nottingham, England där de bor och använder sig av internet för att nå ut. Med hjälp av egna filminspelningar på somaliska, med undervisning och vittnesbörd om kristen tro, når de ut till tiotusentals somalier världen över. Flera gånger per år samlas somalier i olika världsdelar för stora sammankomster dit Shania och Shino åker för att undervisa. Till Sverige kommer de 4 ggr/år. Följ länkarna nedan för att ta del av deras arbete:

Hemsida