Lettlands kristna akademi

Skarpnäckskyrkan har understött arbetet med att bygga upp denna högskola ca 20 km utanför Riga. Skolan startade 1993 och utbildar studenter för ledande uppgifter inom kyrkor, social service, sjukvård, media och kultur. Högskolan har en kristen profil med utgånspunkt i det kristna kärleksbudet ("Du skall älska din nästa som dig själv").

Skarpnäckskyrkan har organiserat insamlingar av begagnade kläder och skor under en lång följd av år för att hjälpa till med uppbyggnaden och bland fattiga människor. Men utvecklingen och standarden har under 1990- och 2000-talet i Lettland gått framåt i snabb takt och därför är 2008 det sista året som kyrkans insamling görs till förmån för Lettland.

Men relationer och vänkontakter kommer att fortsätta på flera sätt! Information om framtida insamlingar via Skarpnäckskyrkan kommer längre fram!