Aktuellt från församlingsföreståndare
Carl-Johan Rapp Freed

När löven faller av och kvar är vi
Ett litet frö får dö och bli till liv
När regnet faller ner utför min kind

(Carola)

Trots en kylig och blåsig sommar har det periodvis varit hög temperatur och mycket värme när vi mötts i och utanför kyrkan! Skarpnäckskyrkan har varit öppen under förmiddagarna för besökare och bedjare. På söndagskvällarna har vi mötts för sommarandakter.

Onsdagarna har vi öppnat upp för sommarhäng för unga. Men vi har också hunnit avverka ett scoutläger utanför Eksjö. Internationella gruppen genomförde sin sommarresa till Västergötland med Mullsjö folkhögskola som bas. Den årligaTeen Street-resan för ungdomar gick av stapeln i Tyskland. Och i skrivande stund håller jag på att avsluta ett treveckors sommarkollo för barn 10-13 år under ledning av sommarjobbande ungdomar.

När jag blickar fram mot hösten hoppas jag på en brittsommar efter en ovanligt solfattig sommar. Men om det inte blir så, är orden från Carolas finstämda ballad en tröst. Ord som i sin tur bygger på Bibelns tankar. Också det som inte blev som vi tänkt får vi lägga i Guds hand. Något nytt kan komma, spira och gro. Höstlöven blir till mull, som till våren bildar grogrund för nya blommor och solen kommer att titta fram igen. Jag vill tro att det också gäller oss, våra liv. Att det gäller i höst och det kommande året. Det vi sått under sommaren ska få skördas. Det vi utfört under det gångna året ska få liv. I gudstjänsterna fortsätter vi i Romarbrevet och avslutar kring nyår. Vi ska även hinna med ett par spännande samtalsgudstjänster med särskilt utrymme för dialog. Tisdagarnas bibelstudier utgår från Galater- och Filipperbrevet. För er som har svårt att vara med då – prioritera hemgrupperna! Ja, i många av våra verksamheter och mötesplatser finns tankar framåt.

Viktigast i allt detta är vår tro på Herren Jesus Kristus. På denna vår tro följer en gemenskap och ett kristet liv. Jag vill påminna om denna grundläggande sanning när engagemang och vittnesbörd står för dörren. Bli kvar i Honom liksom! För liksom löven är beroende av trädets grenar, är vi beroende av Kristus. Och liksom de löv som faller till marken kan ge ny näring åt andra växter, kan våra liv – även det brustna – få nytt liv!

I augustisolen,

Pastor Carl-Johan