Aktuellt från församlingsföreståndare
Carl-Johan Rapp Freed

Romarbrevet

När jag skriver detta har vi nästan kommit halvvägs in i 2015. I Gudstjänst och predikan har temat varit ”Så räddar Gud världen – en studie i Romarbrevets budskap för idag”. Vi går genom kapitel för kapitel i Hans Johanssons Libris-kommentar med samma namn. I skrivande stund är vi inne i Romarbrevets kapitel 6. Här följer de teman vi tagit upp:

Upptaktsgudstjänst 18/1

”Välkommen till Rom (och Stockholm) – goda nyheter för huvudstaden!”

Rom 1:1-17

Församlingsmejl/självstudier

”Tragiken i att missa livsmålet – men Jesus vill föra oss tillbaka till Guds ursprungsplan”

Rom 1:18-32

Årshögtid 15/2

”Jude är man i sitt inre – hur Gud ser till våra hjärtan & har användning för var och en av oss”

Rom 2:1-29

Gudstjänst 22/2

”Trofasthet kontra lögnaktighet – om vikten av ett odelat hjärta”

Rom 3:1-20

Gudstjänst 15/3

”Den stora vändpunkten – för Israel, för DIG & MIG, för hela universum”

Rom 3:21-31

Påskdagsgudstjänst 5/4

”Liv genom KRISTUS”

Rom 5:1-11

Lovsångsgudstjänst 12/4

”Abrahams löfte gäller alla – dig, mig… än idag!”

Rom 4:1-25

Gudstjänst 3/5

”Adam kontra Kristus – lev ditt liv i Jesus istället!”

Rom 5:12-21

Om jag skulle sammanfatta dessa textavsnitt med några ord så får det bli: “I Kristus har vi fått allt. Vi behöver inte följa yttre lagar eller regler för att nå fram till Gud. Istället ska vi låta kärlekens lag få råda och Guds Ande leda oss från insidan och ut! Lev i denna frihet!”

Jag uppmanar gärna dig att läsa dessa texter i sommar och sedan vara med i fortsättningen i höst. Vi kommer att varva gudstjänster kring Romarbrevet med andra gudstjänster och teman. Nytt för i höst är att vi ska prova på ett par samtalsgudstjänster. Vi möts alla vid 10 och sätter oss i mindre, blandade grupper. Sedan läser vi en bibeltext, en liknelse av Jesus. Tillsammans försöker vi utröna vad texten säger och hur vi kan omsätta den i vardagens praktik. Hoppas du vill vara med i detta berikande samtal och stödja varandra som Kristi lärjungar i vår tid!

En skön vår önskar jag dig, en lika skön sommar och sedan en god start på hösten!

Vi ses i Skarpnäck!

/Carl-Johan Freed