Aktuellt från församlingsföreståndare
Carl-Johan Rapp Freed

Hälsning i sommartid!

I skrivande stund är snart ännu en "termin" till ända. Skolavslutningar, verksamheter som tar paus, sommarlov och semester står för dörren... Men i Guds rike finns inga terminer! Gud är densamme året runt och är verksam också när ordinarie veckoschema gör uppehåll. Ibland sägs det i Skarpnäck att "det händer inget här på sommaren". Men jag inser att det är en sanning med modifikation. Inte minst i år. Vår barn- och ungdomsledare, Belén, går på mammaledighet medan Andrea Carlson tar över. En fullspäckad sommar väntar: scoutläger, sommarkollo, sommarhäng, TeenStreet-läger i Tyskland... Vår diakon, Ann-Josefine, har börjat varva upp denna termin efter sin sjukskrivning, mår bra och laddar för en spännande höst. Och jag själv ser fram emot Nationaldagsfirande, Internationella gruppens resa till Sörmland, att få vara kolloledare bland härliga Skarpnäcksbarn och mycket, mycket mer. Så visst "händer" det massor på Skarpnäcksfältet och runt kyrkan här. Välkommen hit!

Men djupast sett - oavsett vad vi gör eller inte gör - är det ju ändå så att Gud verkar i våra inre djupskikt när vi vilar i Honom. Sommaren är en tid av påminnelse om detta! De flesta av oss går ju någon gång på semester eller ledighet. Vi behöver det för att orka med resten av året. Men det är också så att Guds Ande då kan få chansen att förnya oss på djupet, när vi själva släpper taget och slappnar av. Så läs den där boken i sommar som du längtat efter. Slumra till i hängmattan och låt dagdrömmarna få leva. Ta tid på dig att titta ut över havet där på strandkanten och bara låt tankarna ila. Släng alla "måsten" överbord när du leker med ungarna i trädgården men plötsligt börjar tjuvtitta på klockan. Vi FÅR lov att verka för Gud, tjäna, jobba, vara aktiva. Men vi FÅR också lov att bara vara i Honom som gett oss frälsning, livet och allt gott som sommaren påminner oss om. Djupast sett pekar sommarperioden på paradiset och Guds rike som aldrig ska förgås. Där ska vi alltid få leva i hans närhet utan avbrott!

Så en fantastisk sommar önskar jag dig - oavsett om den är fylld med lata dagar eller du har fullt upp - liksom en god start på hösten när den väl kommer!

"I denna ljuva sommartid gå ut, min själ, och GLÄD dig vid den store Gudens gåvor!"

I Jesu namn,

P.S. Glöm inte att från midsommar till mitten av augusti har vi sommarkvällsandakter på söndagarna 18.00 i all enkelhet. Ta tillfället och var med!

Arkiv