Aktuellt från församlingsföreståndare
Carl-Johan Rapp Freed

Vänner i Skarpnäckskyrkan!

Detta blir min sista programbladstext som pastor och föreståndare. Jag kommer att under våren avsluta min tjänst här som jag haft sedan 2006. Istället ska jag arbeta söder om Stockholm för “Hela människan” som med församlingar i ryggen och på kristen grund vill verka för integration och upprättelse bland människor. Det har varit fantastiska år. Slitigt stundtals, men alltid spännande, om-växlande och djupt meningsfullt. Jag vill skicka med en hälsning till dig: Var stolt över att tillhöra en stabil församling som trots att en del rör på sig, ändå växer bit för bit; som har ett gediget barn- och ungdomsarbete med över 150 medlemmar; som aktivt stöttat planteringen av Kärrtorpskyrkan; som idag har en missionsbudget och ett missionsengagemang, som är större än någonsin; som har fortsatt att stärka sina aktier i samhället och - vill jag påstå - åtnjuter ett 100%-igt förtroende i omgivningarna; som fortsätter med generösa öppettider dag- och kvällstid samt helger; som möter många, många människor varje vecka till samtal, förbön och så vidare; som har lovsångsteam regelbundet och ofta ber på många sätt för vår värld; som jobbar aktivt att överbrygga etniska-, köns- och åldersgränser.

Jag skulle kunna fortsätta räkna upp till som jag och du kan vara stolta över med Skarpnäckskyrkan. Men det viktigaste är att vi har vår stolthet i Jesus Kristus. Det är HAN som bygger sin församling, som håller den uppe, som för den framåt – med hjälp av oss, hans tjänare. Kom ihåg det inför utmaningar som ligger framför i en mycket föränderlig tid. Glöm då inte årets tema “ATT FÖLJA JESUS”. Nu upplever jag att min tid att leda församlingen här går mot sitt slut. Andra får ta över stafettpinnen och föra facklan framåt. Det är tid för mig att följa Jesus på nya vägar. TACK för dessa år! TACK för förmånen att ha fått verka ibland er! Och TACK till Gud för vad som ligger framför både för mig i ny tjänst och för Guds församling i Skarpnäck! Låt oss fortsätta följa Jesus denna påsk och i tider som kommer!

pastor Calle

Jag avslutar större delen av min tjänst i månadsskiftet april-maj. Be för den fortsatta processen att hitta rätt i formandet av morgondagens ledarskap i Skarpnäckskyrkan!