Aktuellt från församlingsföreståndare
Carl-Johan Rapp Freed

“ATT FÖLJA JESUS”

Under 2015 har vi i Skarpnäckskyrkan gått genom hela Romarbrevet. Inte alldeles enkelt kapitel för kapitel. Men på allt sätt nyttigt! Att låta texterna tala och ibland tvingas tänka till. Inte vad jag vill att Bibeln ska säga mig utan vad Bibeln faktiskt säger. “Så älskade Gud världen – om Guds räddningsplan”, en bibelkommentar utifrån Romarbrevet av Hans Johansson (Libris) rekommenderas varmt för fortsatt fördjupning.

I skrivande stund har vi kommit in en bit på det nya året 2016. Rubriken för våra gudstjänster – ja, egentligen all verksamhet – är satt till “Att följa Jesus”. Om Romarbrevet utmanar oss att tänka “Vad tror vi?” så vill denna tematiska rubrik utmana oss att gå från tanke/reflektion till handling. “Vad gör jag av min tro?”. “Hur handlar jag konkret i denna värld utifrån min tro på Kristus?”. “Hur praktiserar jag tron på Jesus?”. Vi kommer att låta detta tema speglas i vanliga församlingsgudstjänster men också i bibelsamtalsgudstjänster, lovsångsgudstjänster, familjegudstjänster osv. Jag vill utmana dig som läser – oavsett om du tillhör Skarpnäckskyrkan eller ej – att se över ditt liv. Vem tror du på? Hur påverkar detta din vardag? Vi har i Sverige alldeles för länge tillåtit privatkristendom, sekularisering och självcentrerat bestämmande få styra vår tro. Men kristen tro är aldrig privat! Den är 3G – bästa tänkbara uppkoppling. Vi är Gudsfolket, vi firar Gudstjänst och vi vill gestalta en Kristuslik Gemenskap dit människor inbjuds. Så önskar jag Skarpnäckskyrkan ska vara i vårt område!

“Att följa Jesus”. Ja, det handlar givetvis mycket om hur jag tror och hur kyrkan tror. Men detta kan inte bara innebära söndagar och verksamheter. Nej, det måste inbegripa en vardagstro som leder till handling. I skola, på jobbet, hemma, bland kompisar och arbetskamrater, när man möter släkt och vänner, under resor och semester... Jesus säger “Den som vill följa mig...”. Jag hoppas att DU är en sådan, min vän! En som vill följa Jesus, leva Jesus. Både i soliga, glada dagar och när det innebär att ta upp sitt kors i lidandet. Välkommen att följa Jesus med oss i Skarpnäckskyrkan – bli en del av Gudsfolket, kom till Gudstjänst och var aktiv i Gemenskapen!

Med önskan om ett riktigt bra år 2016!

/Pastor Carl-Johan