Aktuellt från församlingsföreståndare
Carl-Johan Rapp Freed

Pastorshälsning i uppstarten

Inför hösten vill jag hälsa er alla med orden från Fil 4:13 “Allt förmår jag genom Honom som ger mig kraft”. Detta dubbeltydiga bibelord finns nu också uppsatt som banderoll i sporthallen. Hoppas den kan glädja alla motionärer och idrottare under terminen!

Min gamla söndagsskoleledare, Gunnar, hade en utläggning en gång om denna vers. Smaka på versen flera gångar. Prova med att lägga olika betoningar på vart och ett ord för varje gång. Du kommer att få fram helt olika betydelse: “ALLT förmår jag...”, “Allt förmår JAG...”, “Allt förmår jag i HONOM...”. Intressant, eller hur?

Så kan det också vara i det kristna livet och vår personliga vandring med Herren. Årets tema i predikningarna är “Vad säger Bibeln om...” och så följer ett önsketema. Under våren har vi hunnit med allt ifrån att höra Guds röst till att förstå mer om vem den Helige Ande är. Nu i höst fortsätter vi! Lägg gärna fler önskelappar i tipslådan. Vi har var och en olika behov. Men Fil 4:13 gäller oss alla. Därför kan vi pröva på att även göra en “omläsning” av texten och byta ut “jag” mot “vi”: “Allt förmår VI genom Honom som ger OSS kraft”. Tillsammans går vi in i en ny termin, en ny höst och nya spännande utmaningar i såväl predikan och söndagsgudstjänst som vardag! Glöm inte att ta emot kraften som Han ger oss enligt Fil 4:13.

/Pastor Carl-Johan

Arkiv